Project Ideas

Check out some proposals from our partner NGO's below to make an impression of what you can build. They're also looking for awesome hackers to join them!

 

Unde Locuim

Undelocuim.ro este o platformă online ce are rolul de a ne ajuta să navigăm complexitatea orașului prin deschiderea, vizualizarea și suprapunerea de seturi de date publice, care cumulate definesc un indice local de calitate al vieții.

Read More

Unde Locuim


Undelocuim.ro este o platformă online ce are rolul de a ne ajuta să navigăm complexitatea orașului prin deschiderea, vizualizarea și suprapunerea de seturi de date publice, care cumulate definesc un indice local de calitate al vieții.

Care este problema pe care o adreseaza proiectul undelocuim.ro?
Spațiul urban este o compoziție complexă de straturi diverse. A le naviga și a le înțelege este un proces greoi, prea puțin exersat. În lipsa unui barometru, alegerile noastre în raport cu orașul sunt de cele mai multe ori stângace. Peisajul urban generat în urma acestor alegeri reprezintă un colaj de gesturi individuale, deconectate și de cele mai multe ori nefericite, ce influențează negativ orașul.

Alegerile conexe proprietăţii sunt un indicator sugestiv: 96,6% dintre noi am ales să fim proprietarii unei locuințe, dar dincolo de adresă, putem zice că știm unde locuim? Conform unui studiu realizat de RE/MAX România, 85% dintre respondenţi își aleg locuința în funcție de prețul cerut, deși ar dori să aibă acces la informații despre: spații verzi, spații publice, accesul la educație, transportul în comun, calitatea aerului, nivelul de zgomot, etc. Plecând de la acest statut, al proprietarului sau al viitorului proprietar, prezentul proiect adresează nevoia de accesibilizare a acestor tipuri de informaţii ce definesc locul în care locuim sau vom alege să locuim.

Mai multe detalii aici.

Talk The Walk

Aplicatie web care sa sustina organizarea turelor TTW

Read More

Talk The WalkCare sunt problemele pe care le adreseaza proiectul TTW?
  • lifestyle issues: sedentarism (in special pentru cei care lucreaza asezat la un birou / in fata unui computer), pierderea obisnuintelor altor generatii (e.g. Plimbarea de duminica);
  • perceptia eronata a distantelor si alegerea automobilului in detrimentul mersului pe jos
  • Fragmentarea in medii restranse, relativ putine ocazii de a ne conecta atat cu oameni noi (relatii sociale dpdv cantitativ) cat si in mod autentic si prezent (calitatea relatiilor)
Care este solutia propusa de TTW? (Descrierea/povestea proiectului TTW) In timpul evenimentului Upgrade my City a fost discutata ideea de tururi de oras care pe langa miscare si informatii despre locuri, sa puna accentul si pe oameni, povestile lor personale, modurile in care se conecteaza la oras.
Ideea a evoluat pe parcursul procesului, castigand in complexitate (spre exemplu, de la stil de viata si promovarea miscarii s-a ajuns la constientizarea valorii patrimoniului sau celebrarea povestilor de succes din comunitate) dar a fost si simplificata (spre exemplu procesul de organizare a fost optimizat prin reducerea numarului de intalniri preliminare si asumarea unor idei agreate de catre un organizator individual).
Concret, au fost organizate 3 editii “Talk the Walk / Povesti in miscare”, prima editie pilot in zona Iosefin, a doua in Mehala si a treia in Fabric. Toate editiile au avut numarul maxim (sau usor peste :) ) 20 de participanti. Locurile vizitate au fost foarte diverse: zone istorice si cladiri de patrimoniu (aceasta fiind una dintre asteptarile principale, motiv pentru care am vizitat turnul de apa din Iosefin si Biserica Milenium, inclusiv in turnuri) la care s-au adaugat locuri care nu sunt de obicei deschise publicului (un atelier de arhitectura, un centru de refugiati, un serviciu social de zi, o scoala, un hostel)

Mai multe detalii aici.

O Scoala a Colaborarii

Este prea bine cunoscut faptul ca sistemul educational romananesc se regaseste intr-o perioada dificila… in care se cauta solutii iar unul dintre ingredientele care merita presarat aduse in sistem este colaborarea. Proiectul include o platforma de gestionare a relatiei Elev - Profesor - Parinte si de vizualizare a resurselor disponibile acestora. Colaborare si sharing de orice ajuta in procesul educational.

 

Read More

O Scoala a ColaborariiCare este problema pe care o adreseaza proiectul OSAC?
Este prea bine cunoscut faptul ca sistemul educational romananesc se regaseste intr-o perioada dificila… in care se cauta solutii iar unul dintre ingredientele care merita presarat aduse in sistem este colaborarea.

Care este solutia propusa de OSAC? (Descrierea/povestea proiectului OSAC)
La baza colaborarii stau cateva elemente: in primul rand, increderea si respectul. Iar la incredere si respect ajungem prin comunicare. Iar cel mai frumos mod prin care oamenii au comunicat de-alungul timpului a fost prin povesti. Colaborare inseamna impartasire, inseamna impreuna, inseamna incredere, inseamna cunoastere. Si credem noi ca impartasirea povestilor noastre poate fi un punct bun de plecare in ceea ce priveste inceputul acestei miscari. De aceea am creat Gala povestilor de succes din educatie, eveniment ce va avea loc in 26 mai la Hotel Boavista.

In paralel, lucram la o serie de focus grupuri si chestionare de analiza pentru ca este important sa vedem unde ne aflam, sa stim care sunt cu adevarat provocarile pe care le intampina dascalii, ca apoi, impreuna, sa putem gasi si implementa solutiile.

Mai multe detalii aici.

Proiectele Comunitatii

O platforma care surprinde progresul proiectelor dezvoltate de comunitate, pentru comunitate.

 

Read More

Proiectele Comunitatii

  O platforma care surprinde progresul proiectelor dezvoltate de comunitate, pentru comunitate. 

Sustinator: Banat IT

Carbon Footprint Calculator Mobile App

A carbon footprint calculator mobile application, which allows the user to find out how much CO2 emissions are generated by his daily/weekly/monthly activities. 

Read More

Carbon Footprint Calculator Mobile App


A carbon footprint calculator mobile application, which allows the user to find out how much CO2 emissions are generated by his daily/weekly/monthly activities. The app also gives tips on how you can reduce your carbon footprint accordingly with the user's consumption behaviour. It would contribute to a better understanding of the impact we have on our planet and will raise awareness about the climate change issues we have to address now in order to protect the environment.

Mobile Application for Trained Employees in First Aid

Our proposal for this contest is a mobile application for trained employees in first aid. Our goal through this application is to manage them and keep in contact in case of emergencies. 

Read More

Mobile Application for Trained Employees in First Aid

Our proposal for this contest is a mobile application for trained employees in first aid. Our organisation trained over 3000 employees from more than 50 companies in Romania. They can form a real community of rescue volunteers. Our goal through this application is to manage them and keep in contact in case of emergencies. They all have basic life support knowledge and they all have been trained in CPR. SMURD and Ambulance have a similar application, but their application is only for their own volunteers. For the rest of us is forbidden to use their app.  

Website for Cultural NGO

Punctart is a cultural non-governmental organisation that develops annual programs in the field of contemporary theatre, visual art and museums. As we grow offline, our current website is no longer a representation of who we really are, so we are looking for a fresh approach. 

Read More

Website for Cultural NGO

Punctart is a cultural non-governmental organisation that develops annual programs in the field of contemporary theatre, visual art and museums. We integrate new technologies in our work in order to explore new artistic approaches that bring together art, culture and young people. As we grow offline, our current website is no longer a representation of who we really are. We need a fresh approach for which we can provide the design using the current website as a starting point. The site needs to have both English and Romanian versions and to include newsletter feature and an integrated donations page.

Mobile App for Reporting Violence in Schools

Realizarea unei aplicatii pentru raportarea cazurilor de violenta in scoli,cat si pentru solicitarea de ajutor de specialitate.

Read More

Mobile App for Reporting Violence in Schools

Realizarea unei aplicatii pentru raportarea cazurilor de violenta in scoli, cat si pentru solicitarea de ajutor de specialitate. Aplicatia ar fi structurata pe doua componente:
- Educatie (furnizare informatii relevante, legislatie, drepturi)
- Alerta ( sesizarea aparitiei cazurilor de agresiune)

New Technologies for Helping Young Refugees

Obiectivul acestui proiect este de a găsi și de a crea instrumente digitale care să rezolve unele dintre nevoile urgente ale refugiatilor, contribuind la bunăstarea și integrarea refugiaților în Europa, acordând o atenție specială celor care vin din Siria. 

Read More

New Technologies for Helping Young Refugees

Noi tehnologii pentru a forma în antreprenoriat tinerii refugiați. Refugiații sunt de obicei foarte tineri , 51% sunt sub 18 ani și 86% trăiesc în țări foarte instabile și sărace (Siria, Irak, Afganistan, Nigeria, Eritreea etc.). Ei visează să ajungă in Europa și să inceapă o viață nouă într-o țară dezvoltată și sigură, așa cum ar face fiecare tânăr aflat în această situație. Obiectivul acestui proiect este de a găsi și de a crea instrumente digitale care să rezolve unele dintre aceste nevoi urgente, contribuind la bunăstarea și integrarea refugiaților în Europa, acordând o atenție specială celor care vin din Siria. Identificarea punctelor forte și a nevoilor principale ale fiecăruia pentru a putea ajuta refugiații, acordând prioritate acelor aspecte care pot fi acoperite prin bune practici și formare.

Map of Spaces Accessible to the People with Disabilities

Realizarea unei aplicatii care sa permita inventarierea spatiilor publice, mijloacelor de transport in comun si institutiilor publice accesibilizate (sau neaccesibilizate) pentru a identifica posibilitatea persoanelor cu dizabilitati de a parcurge independent un traseu in functie de tipul de dizabilitate pe care il are.
 

Read More

Map of Spaces Accessible to the People with Disabilities

Nume de lucru: Harta spațiilor accesibilizate la nevoile persoanelor cu dizabilitati. Realizarea unei aplicatii care sa permita inventarierea spatiilor publice, mijloacelor de transport in comun si institutiilor publice accesibilizate (sau neaccesibilizate) pentru a identifica posibilitatea persoanelor cu dizabilitati de a parcurge independent un traseu in functie de tipul de dizabilitate pe care il are. Rezultatul inventarierii trebuie sa fie accesibil pentru planificarea unei calatorii de catre persoanele cu dizabilitati.

App for "Căutăm Zâne Bune" Project

O aplicatie care sa permita gestionarea proiectului "Cautam zane bune", prin care cautam persoane care sa implineasca dorinta de ziua de nastere a fiecarui sarbatorit din Centrul de Plasament Cehu Silvaniei.

Read More

App for "Căutăm Zâne Bune" Project

O aplicatie care sa permita gestionarea proiectului "Cautam zane bune", prin care cautam persoane care sa implineasca dorinta de ziua de nastere a fiecarui sarbatorit din Centrul de Plasament Cehu Silvaniei.
Aplicatia trebuie sa permita inscrierea pentru aducerea cadourilor sau donarea online, prin virament bancar a unei sume de bani pentru a cumpara cadoul/o parte din cadou.

App for Virtual Zoo

Wildlife Romania este prima"grădină zoologică" virtuală, din România, cu animale sălbatice aflate în libertate.Suntem convinși că, pornind de la conținutul acestui website, putem dezvolta împreună cu voi o aplicație sau să îmbunătățim actualul site pentru protejarea vieții (sălbatice) din România. 

Read More

App for Virtual Zoo

Wildlife Romania este prima"grădină zoologică" virtuală, din România, cu animale sălbatice aflate în libertate. Suntem convinși că, pornind de la conținutul acestui website, putem dezvolta împreună cu voi o aplicație sau să îmbunătățim actualul site pentru protejarea vieții (sălbatice) din România.  

App for Disease Detection

Propunem realizarea unei aplicatii pentru desktop si smartphone, pentru determinarea gradului de risc pentru dezvoltarea a 10 boli, cu grad de morbiditate ridicat in Romania in functie de factorii de risc.

Read More

App for Disease Detection


Propunem realizarea unei aplicatii pentru desktop si smartphone, pentru determinarea gradului de risc pentru dezvoltarea a 10 boli, cu grad de morbiditate ridicat in Romania ( boli cardiovasculare, acident cerebral vascular, diabet, etc) in functie de factorii de risc. Se vor realiza algoritmi pentru fiecare din cele zece boli, pentru a determina riscul unei persoane de a dezvolta boala in cursul vietii. Scopul acestei aplicatii este unul de educatie sanitara si preventie, care incurajeaza oamenii sa devina parteneri activi/responsabili in managementul sanatatii personale, iar in cazul unei probabilitati crescute pentru dezvoltarea uneia din cele 10 boli, se recomanda realizare unor investigatii sub coordonarea unui medic specialist.
Majoritatea celor 10 boli cu morbiditate crescuta in randul populatiei din Romania, pe care dorim sa le abordam, sunt depistate dupa virsta de 50 de ani, cind simptomele sunt evidente iar boala afecteaza in mod serios calitatea vietii individului si derularea activitatilor zilnice. Prin dezvoltarea acestei aplicatii "de semnalare" ne propunem :

  • educatia sanitara a populatiei - oferind oamenilor informatii despre modalitatile corecte de reducere a factorilor de risc care pot determina aparitia boli
  • preventie - incurajand populatia care acceseaza aplicatia si au ca rezultat o posibilitate mai mare de a dezvolta una din aceste boli, sa realizeze din timp controale medicale preventive si impreuna cu medicul specialist sa realizeze un plan de "management" a situatiei, care sa duca la intarzierea aparitiei bolii  sau la gestionarea ei inca dintr-o stare incipienta, care are ca rezultat mentinerea starii de bine a pacientului, si de ce nu, prelungirea vietii

App for Disabled People

Fundatia are nevoie de o aplicatie care sa urmareasca ingrijirile medicale si monitorizarea pacientilor disabilitati la domiciliu.

Read More

App for Disabled People

Fundatia are nevoie de o aplicatie care sa urmareasca ingrijirile medicale si monitorizarea pacientilor disabilitati la domiciliu.

An Application for Highlighting the Environment Problems

The application should access GPS location and camera. The access should be based on an username and password, and the user should be able to signal a problem. 

Read More

An Application for Highlighting the Environment Problems

An application for highlighting the environment problems. The application should access GPS location and camera. The access should be based on an username and password, and the user should be able to signal a problem. All these problems should be stored into a categorised database, and the NGO volunteers should be able to contact the appropriate institution. Also, the frontend site should show all the locations that have problems.

Mobile Application to Raise Funds for NGOs

The goal of the project "1 Finger" is to provide new solutions to raise funds for the NGOs in Romania. We want to create an application for mobile, a Trivia game with knowledge of pure branding questions created by an advertising sponsor.

Read More

Mobile Application to Raise Funds for NGOs

The goal of the project "1 Finger" is to provide new solutions to raise funds for the NGOs in Romania. We want to create an application for mobile, a Trivia game (like Who Wants To Be A Millionaire?) but with knowledge of pure branding questions created by an advertising sponsor.

Example: In which year did the FanCourier company was established?
A)1990
B)2006
C)1996
D)2014

For players, it will be a publicity served experience in exchange for support to an NGO. The mechanism is: sponsor supports an NGO in exchange for branding information delivery. The main objective is to attract as many users/players for both target groups. NGOs and companies need visibility. The Romanians have a donor spirit, we believe that, if we make the process easier, a game like, a user will keep the application and return to play and help other causes.  

Website for Educational Centre

We need a website for our educational centre where 30 children from poor families are coming daily after school to receive help for education and moral guidance. 

Read More

Website for Educational Centre

We need a website for our educational centre where 30 children from poor families are coming daily after school to receive help for education and moral guidance. This is an activity performed over 4 years for free, mainly with volunteer help from the mothers of the children. The website is necessary mainly to inform the community and the parents about our activities and developments.
The development of our small beneficiaries is tremendous in most of the cases (ex: children from the 3rd grade who are coming without even knowing to read and write, and in 1 year become the best pupils in the class). In the same time, many unemployed mothers discover a place where they can be really useful and gain a purpose in their life. The community is increasingly involved and united.

Application for Human Milk Bank

We will open the first Romanian human milk bank that will provide processed breastmilk for the severely ill newborns in the intensive care unit of the Marie Curie Hospital in Bucharest. The bank uses milk and donors management software. We would like to build an additional smartphone application to keep in contact with donors.

Read More

Application for Human Milk Bank

We will open the first Romanian human milk bank that will provide processed breast milk for the severely ill newborns in the intensive care unit of the Marie Curie Hospital in Bucharest. The bank uses milk and donors management software. We would like to build an additional smartphone application to keep in contact with donors for:
- reminders about deposits;
- making appointments to bring deposits or see the lactation consultant;
- supplies needed by donors;
- alerts about health problems, verifying acceptable medication or other issues;
We hope this project will be of interest to your professionals.

Continental ADAS AE-RO

Use our test vehicle and create a PC/Mobile App

Read More

Continental ADAS AE-RO

  • Project proposed by: Continental 
Use our test vehicle and create a PC/Mobile App. We have every detail about the project listed here: ADAS AE-RO Challenge @ HackTM 2017.